İstanbul’un en kapsamlı güzellik merkezi Aslı Sadıkoğlu Nail Spa Beauty’da kişisel bakım seanslarınız için premium hizmet alın.

+90 (216) 266 70 80

info@aslisadikoglu.com

Cilt Tipleri ve Özellikleri (ID: 3412)

Cilt Tipleri ve Özellikleri Nelerdir?

322 Görüntülenme0 Yorumlar

Cilt tipi genetik tarafından belirlenir ancak diğer faktörlerden de etkilenerek zamanla değişebilir. Bu özelliklere göre beş tip sağlıklı cilt vardır: normal, kuru, yağlı, karma (hem yağlı hem kuru cilt) ve hassas.

Cilt tipinizi belirleyebilmeniz için yüzünüzün farklı bölgelerine bir kurutma kağıdı hafifçe vurun. Ne kadar yağın göründüğünü belirlemek için kağıdı ışığa doğru tutun. Tabaka çok az yağ aldıysa veya hiç yağ almadıysa, büyük olasılıkla kuru cildiniz var. Kurutma kağıdı alın ve burun bölgelerinden yağ gösteriyorsa, cildiniz normal/karmadır.

Cilt bakımı ve kişisel bakım seanslarınız için premium hizmet alın.

Aslı Sadıkoğlu Nail Spa Beauty

Beş Temel Cilt Tipi Vardır

1. Normal cilt
Bu cilt tipi, yağ ve nem içeriği arasındaki ideal denge nedeniyle ince, düz ve pürüzsüz bir yüzeye sahiptir ve bu nedenle ne yağlı ne de kurudur. Normal cilde sahip kişilerde küçük, zar zor görülebilen gözenekler vardır. Bu nedenle ciltleri genellikle berrak görünür ve sıklıkla leke oluşturmaz. Bu cilt tipinin minimal ve nazik bir tedaviye ihtiyacı vardır, ancak yine de bakım gerektirir.

2. Kuru cilt
Kuru cilt kuru bir görünüme sahiptir ve kolayca pul pul dökülme eğilimindedir. Nemi tutamamasının yanı sıra yağ bezlerinin yetersiz sebum üretimi nedeniyle kırışıklıklara ve çizgilere eğilimlidir. Kuru cilt genellikle soğuk havalarda problem yaşar ve bu da onu daha da kurutur. Gündüz nemlendirici, gece ise nem açısından zengin bir krem ​​şeklinde sürekli koruma esastır. Aşırı pullanma durumlarında bile aşırı pul pul dökülmemek önemlidir, çünkü bu sadece cildi daha da kurutur; Şeker, pirinç kepeği veya hafif asitler kullanan nazik eksfoliyanlar en uygundur, ancak tahrişe ve kuruluğa neden olmamak için haftada bir kereden daha sık kullanılmamalıdırlar.

3. Yağlı cilt
Adından da anlaşılacağı gibi, bu tip cilt yüzeyi, aşırı sebum salgılanmasından kaynaklanan hafif ila orta derecede yağlıdır. Cilt yüzeyindeki fazla yağ, çevreden gelen kir ve tozun cilde yapışmasına neden olur. Yağlı cilt genellikle siyah noktalara, beyaz noktalara, lekelere ve sivilcelere eğilimlidir. Özellikle sıcak veya nemli havalarda her gün iyice temizlenmesi gerekir. Ek olarak yağsız, su bazlı ve komedojenik olmayan bir nemlendirici ile nemlendirme gereklidir. Eksfoliyasyon da gereklidir, ancak aşırı pul pul dökülme tahrişe ve yağ üretiminde artışa neden olabilir; meyve asitleri içeren eksfoliyanlar özellikle yararlıdır ve ince taneli eksfolyantlar tıkanmış gözenekleri temizlemeye, sivilceleri caydırmaya ve cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

4. Karma cilt
Bu en yaygın cilt tipidir. Adından da anlaşılacağı gibi, yüzün belirli bölgelerinin yağlı ve diğerlerinin kuru olduğu yağlı ve kuru veya normal ciltlerin birleşimidir. Yağlı kısımlar genellikle alın, burun ve çeneden oluşan T Bölgesi adı verilen merkezi bir panelde bulunur. Kuru alanlar genellikle yanaklar ile göz ve ağız çevresindeki alanlardan oluşur. Bu gibi durumlarda yüzün her bölgesi cilt tipine göre tedavi edilmelidir. Karma cilde sahip olanlar için özel olarak üretilmiş cilt bakım ürünleri de vardır; bunlar her iki cilt tipine de hitap eden bileşenler içerir.

5. Hassas cilt
Hassas cilt, tahriş, kızarıklık, batma veya yanma, pullanma, yumru ve kızarıklık gibi birçok potansiyel tetikleyiciye tepki verme eğilimindedir. Tahrişin en yaygın nedenleri kimyasal boyalar ve kokular, sabunlar, bazı çiçek ve baharat yağları, tıraş kremleri, bronzlaşma losyonları veya sprey bronzlaştırıcılar, sıcaklık değişiklikleri, aşırı temizlik veya peeling, ağda, diş açma, tıraş ve ağartmadır. Hassas cilde sahip kişiler, gereksiz koku veya boya içeren ürünlerden kaçınmaya çalışmalı ve genellikle tahrişe neden olan ürünleri kullanmaktan kaçınmalıdır. Hassas ciltler genellikle kurudur ancak yağlı, normal veya karma da olabilir.

Önceki Yazı

Makyaj Tarihçesi Nedir?

Sonraki Yazı

Sağlıklı Bir Cilt...

Benzer Yazılar

Cildi Güzelleştiren Meyveler (ID: 57)

Sağlıklı Bir Cilt İçin Mutlaka Tüketmeniz Gereken

Sağlıklı ve parlak bir cilt için mutlaka diyetinize dahil etmeniz gerektiğini düşündüğümüz en iyi

makyajin tarihcesi nedir

Makyaj Tarihçesi Nedir?

M.Ö. 4000 yılında, Eski Mısır’da ortaya çıktığı düşünülen makyaj, ilk olarak gözlere çekilen sürme

Yorumlar

Kişisel bilgileriniz gizli kalacaktır. Gerekli alanlar işaretlendi *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare